Association of Small- and Medium Size Enterprises of Covasna County

 
Drumul Boilor se discută la Bicfalău
Proiectul Drumul Boilor, ce include România alături de alte ţări europene în refacerea rutelor pe care erau transportate bovinele din Curbura Carpaţilor spre vestul Europei, va fi rediscutat vineri la Bicfalău.
Directorul Asociaţiei Întreprinzătorilor Mici şi Mijlocii din judeţul Covasna (ASIMCOV), Vajda Lajos, a declarat că noile discuţii asupra Dumului Boilor cuprind noi idei care se doresc a se concretiza în ansamblul proiectului.
 

La întâlnirea de la Bicfalău vor lua parte reprezentanţii ASIMCOV, preşedintele Asociaţiei Pensiunilor din judeţul Covasna – Szabo Tibor, precum şi primarii comunelor incluse în proiect, printre care Aita Mare şi Belin.
Întâlnirea de vineri va cuprinde şi o expoziţie de fotografie tematică, precum şi prezentări gastronomice ale preparatelor care vor „presăra” Drumul Boilor.
Judeţul Covasna doreşte să devină partener în proiectul european Drumul Boilor, alături de ţări precum Ungaria, Slovacia, Austria, Germania şi Italia. Proiectul reprezintă o iniţiativă turistică prin care se doreşte reconstruirea traseului de odinioară parcurs de o rasă de bovine renumită în Europa între anii 1250 şi 1760 şi prin care se promovează tradiţii gastronomice, culturale sau turistice.
 
Drumul Boilor ar putea fi inclus în pachetele turistice
 
În Germania, ţara care coordonează proiectul, s-a pus deja o statuie cu acest animal şi de-a lungul traseelor ar fi piste de biciclete, hanuri, pensiuni, va fi un întreg proiect turistic. „Drumul European al boilor“ ar reface un traseu vechi care era parcurs pe vremuri de călătorii care transportau marfă dinspre Est spre Vest şi invers, iar în locurile de popas erau găzduiţi, gustau din specialităţile casei şi ale locului şi se refăceau înainte de a porni din nou la drum. Prin acest proiect turiştii ar avea şansa de a se plimba pe acest traseu, călare, cu bicicleta sau cu maşina, în funcţie de zonă, şi ar putea beneficia de pachete turistice care includ şi Drumul Boilor. Prin proiectul „Drumul Boilor“, judeţul nostru va dobândi, practic, un al doilea drum turistic, în primul, „Drumul apelor minerale“, ce prevede reabilitarea numeroaselor izvoare de ape minerale, judeţele Covasna şi Harghita fiind partenere.
<< _BACK

Galerii

 • Interreg Danube Proiect-ACCELERATOR Kick off meeting
 • 20 de ani de la înființarea ASIMCOV
  20 de ani de la înființarea ASIMCOV
 • Festivalul Verzei editia a V-a
  Festivalul Verzei editia a V-a
 • XIV.Parada Cârnaților
  XIV.Parada Cârnaților
 • IX. Festivalul preparatelor la ceaun (03.09.2016)
  IX. Festivalul preparatelor la ceaun (03.09.2016)
 • Zilele Sfântu Gheorghe (22.04.2016)
  Zilele Sfântu Gheorghe (22.04.2016)
 • Club Cafe (25.02.2016)
  Club Cafe (25.02.2016)
 • Club Cafe (28.01.2016)
  Club Cafe (28.01.2016)
 • Conferința finală a proiectul „Start-up 2014! O șansă de dezvoltare antreprenorială durabilă în regiunile Centru și Nord – Est” (24.11.2015)
  Conferința finală a proiectul „Start-up 2014! O șansă de dezvoltare antreprenorială durabilă în regiunile Centru și Nord – Est” (24.11.2015)
 • Festivalul Verzei (11.10.2015)
  Festivalul Verzei (11.10.2015)