Association of Small- and Medium Size Enterprises of Covasna County

Covasna: Lemnarii îşi fac „cluster”
 
 
Asociaţia întreprinzătorilor mici şi mijlocii din judeţul Covasna (ASIMCOV) a pus, vineri, bazele unui „cluster” al lemnului în zona Covasna–Braşov, adică a unei reţele care să le permită lemnarilor să-şi dezvolte afacerile pe baze ştiinţifice.

Preşedintele ASIMCOV, Bagoly Miklos a declarat că ideea acestui proiect a pornit de la necesitatea intensificării cooperării dintre segmentul industrial şi cel al cercetării în scopul modernizării producţiei, prin introducerea tehnologiilor inovative, fapt ce va avea drept consecinţă dezvoltarea afacerilor şi pătrundea pe noi pieţe de desfacere.
Şedinţa de constituire a clusterului a avut loc vineri, la Sfântu Gheorghe, în prezenţa reprezentanţilor a numeroase firme ce activează în domeniul exploatării şi prelucrării lemnului, precum şi a partenerilor din Germania, Finlanda, Franţa, Ungaria şi România care au o îndelungată experienţă în domeniu şi au participat la implementarea unor proiecte internaţionale similare.
Printre acestea se numără Zenit Gmbh din Germania, trei institute de cercetare din Uniunea Europeană, respectiv Frauhofer -Wilhelm Klauditz Institut (WKI) din Germania, TTS Research –Finlanda, CRITT BOIS –Franţa, precum şi Facultatea de Industrializare a Lemnului din cadrul Universităţii Transilvania Braşov.
Coordonatorii proiectului au reuşit să identifice, în baza unui chestionar, principalele cauze care împiedică într-o măsură mai mare sau mai mică dezvoltarea afacerilor lemnarilor din judeţul Covasna, iar pe primele locuri se situează lipsa forţei de muncă calificate în domeniu, infrastructura deficitară, îndeosebi cea rutieră, lipsa de promovare a produselor pe internet, precum şi a informaţiilor legate de finanţarea afacerilor.
Proiectul, intitulat „Pro Wood va fi finanţat cu 199.620 euro şi va fi acoperit în totalitate de către Uniunea Europeană. AGERPRES (Oana Mălina Negrea)
<< _BACK

Galerii

 • Interreg Danube Proiect-ACCELERATOR Kick off meeting
 • 20 de ani de la înființarea ASIMCOV
  20 de ani de la înființarea ASIMCOV
 • Festivalul Verzei editia a V-a
  Festivalul Verzei editia a V-a
 • XIV.Parada Cârnaților
  XIV.Parada Cârnaților
 • IX. Festivalul preparatelor la ceaun (03.09.2016)
  IX. Festivalul preparatelor la ceaun (03.09.2016)
 • Zilele Sfântu Gheorghe (22.04.2016)
  Zilele Sfântu Gheorghe (22.04.2016)
 • Club Cafe (25.02.2016)
  Club Cafe (25.02.2016)
 • Club Cafe (28.01.2016)
  Club Cafe (28.01.2016)
 • Conferința finală a proiectul „Start-up 2014! O șansă de dezvoltare antreprenorială durabilă în regiunile Centru și Nord – Est” (24.11.2015)
  Conferința finală a proiectul „Start-up 2014! O șansă de dezvoltare antreprenorială durabilă în regiunile Centru și Nord – Est” (24.11.2015)
 • Festivalul Verzei (11.10.2015)
  Festivalul Verzei (11.10.2015)