Association of Small- and Medium Size Enterprises of Covasna County

Mediul de afaceri, sprijinit de noi legi ale Ministerului IMM-urilor
 

Ministrul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (IMM-urilor), Comerţului şi Mediului de Afaceri, Constantin Niţă, a participat vineri la Ziele Întreprinzătorilor, de la Târgu Secuiesc, unde a declarat că va prezenta Guvernului, în săptămâna ce urmează, un nou set de legi referitoare la sprijinirea mediului de afaceri,transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News). Constantin Niţă a declarat vineri, la Târgu Secuiesc, că ministerul pe care îl reprezintă va prezenta Guvernului un pachet de şase legi referitoare, printre altele, la legea holdingului, cea a lobyului, a Registrului unic de control şi a patronatelor, apreciind că acestea sunt foarte importante pentru mediul de afaceri.

Ministrul s-a referit, totodată, la impozitul minim pe cifra de afaceri, arătând că anularea acestuia de către Guvern, din ianuarie 2010, va diminua pierderile înregistrate de către IMM- uri, alături de neimpozitarea profitului investit şi menţinerea cotei unice. În ceea ce priveşte atragerea fondurilor europene, Constantin Niţă a declarat că pe valoarea acestora, de aproximativ 200 de milioane de euro, au fost deja lansate apeluri, care s-au şi închis, în majoritate. “Au mai rămas doar apelurile pentru investiţii mari, până la 1, 5 milioane de euro, care vor fi închise în data de 10 septembrie. Există interes foarte mare pentru fondurile europene, iar eu sper să fie accesate în totalitate”,  a declarat Constantin Niţă, potrivit căruia, în perioada următoare vor fi semnate primele 150 de contracte pe fondurile din acest an.                                                  
Pentru perioada de criză, ministrul consideră că oamenii de afaceri trebuie să-şi restrângă atât cheltuielile cât şi fondurile de salarii, astfel încât să nu existe foarte multe disponibilizări şi să se treacă cu bine de aceasta.

Zilele Întreprinzătorilor se află la cea de-a opta ediţie şi  sunt organizate de Asociaţia ASIMCOV, în colaborare cu Consiliul Judeţean Covasna şi Consiliul Local Târgu Secuiesc. Expoziţia Zilelor cuprinde prezentarea produselor a peste 40 de firme.
<< _BACK

Galerii

 • Interreg Danube Proiect-ACCELERATOR Kick off meeting
 • 20 de ani de la înființarea ASIMCOV
  20 de ani de la înființarea ASIMCOV
 • Festivalul Verzei editia a V-a
  Festivalul Verzei editia a V-a
 • XIV.Parada Cârnaților
  XIV.Parada Cârnaților
 • IX. Festivalul preparatelor la ceaun (03.09.2016)
  IX. Festivalul preparatelor la ceaun (03.09.2016)
 • Zilele Sfântu Gheorghe (22.04.2016)
  Zilele Sfântu Gheorghe (22.04.2016)
 • Club Cafe (25.02.2016)
  Club Cafe (25.02.2016)
 • Club Cafe (28.01.2016)
  Club Cafe (28.01.2016)
 • Conferința finală a proiectul „Start-up 2014! O șansă de dezvoltare antreprenorială durabilă în regiunile Centru și Nord – Est” (24.11.2015)
  Conferința finală a proiectul „Start-up 2014! O șansă de dezvoltare antreprenorială durabilă în regiunile Centru și Nord – Est” (24.11.2015)
 • Festivalul Verzei (11.10.2015)
  Festivalul Verzei (11.10.2015)