Association of Small- and Medium Size Enterprises of Covasna County

80 de firme din ţară şi din străinătate participă la Expo Sfântu-Gheorghe

Aproximativ 80 de firme din ţară şi străinătate îşi prezintă produsele şi serviciile şi caută parteneri de afaceri, colaboratori, în cadrul celei de-a XVII-a ediţii a Expo Sfântu-Gheorghe, deschisă ieri la Sala Sporturilor din strada Vânătorilor. Acoperind domenii din cele mai diverse – prestări servicii, auto, turism, construcţii, textile, produse de uz casnic, servicii energetice, comercializare de echipamente medicale şi altele – firmele prezente la Expo sunt jumătate din ţară şi jumătate din străinătate, respectiv din Ungaria şi Slovacia.
 

Organizatorul evenimentului, Ordog Lajos, a declarat că din cele de 80 de firme prezente la eveniment, 30 sunt din Ungaria, 8-10 din Slovacia şi restul din ţară.
„La automobile este mai greu, maşini sunt din belşug, firmele sunt mai puţine faţă de anul trecut”, a declarat Ordog. Potrivit acestuia, ca dimensiune a evenimentului criza nu se simte foarte tare, însă se aşteptau la o participare mai mare din partea firmelor din ţară.
Conducerea ASIMCOV îşi explică prezenţa în număr mare a firmelor din Ungaria şi Slovacia – jumătate din totalul celor prezente – prin faptul că probabil acestea fie sunt mai afectate de criză şi caută piaţă, fie este vorba despre un interes mai mare al străinilor. O noutate în acest an la Expo o reprezintă o demonstraţie turistică de călărit, prezentată de două firme locale din Arcuş şi Valea Crişului. Scopul este de a promova turismul de acest gen, prin demonstraţii de călărit cai sau ponei.
Expo Sfântu-Gheorghe se află la cea de-a XVII-a ediţie şi este organizată în cadrul Zilelor Sfântu-Gheorghe, pe durata a patru zile. Cea de-a doua zi va consta într-o întâlnire la Incubatorul de Afaceri, cu tematica colaborării cu intreprinzătorii, investiţii, colaborarea cu judeţul Bekes. ASIMCOV a şi câştigat un proiect de colaborare cu CCI din judeţul Bekes, iar la această primă întâlnire care va avea loc la Sfântu-Gheorghe vor fi analizate sursele de finanţare şi posibilităţile de dezvoltare în cele două regiuni. Discuţiile vor cuprinde totodată şi teme privind sursele de energie regenerabilă. În cea de-a treia zi a evenimentului Expo, Centrul de Afaceri din judeţul Heves şi ASIMCOV organizează o discuţie despre „Cum să devii european”, în cadrul căreia se va discuta despre dezvoltarea concurenţială a firmelor, relaţii de colaborare, posibilităţi de investiţii şi altele. Expoziţia din Sfântu-Gheorghe se va încheia cu un seminar despre clustere şi importanţa înfiinţării acestora în mai multe domenii – construcţii, prelucrare lemn, turism, managementul deşeurilor, energie regenerabilă.
<< _BACK

Galerii

 • Interreg Danube Proiect-ACCELERATOR Kick off meeting
 • 20 de ani de la înființarea ASIMCOV
  20 de ani de la înființarea ASIMCOV
 • Festivalul Verzei editia a V-a
  Festivalul Verzei editia a V-a
 • XIV.Parada Cârnaților
  XIV.Parada Cârnaților
 • IX. Festivalul preparatelor la ceaun (03.09.2016)
  IX. Festivalul preparatelor la ceaun (03.09.2016)
 • Zilele Sfântu Gheorghe (22.04.2016)
  Zilele Sfântu Gheorghe (22.04.2016)
 • Club Cafe (25.02.2016)
  Club Cafe (25.02.2016)
 • Club Cafe (28.01.2016)
  Club Cafe (28.01.2016)
 • Conferința finală a proiectul „Start-up 2014! O șansă de dezvoltare antreprenorială durabilă în regiunile Centru și Nord – Est” (24.11.2015)
  Conferința finală a proiectul „Start-up 2014! O șansă de dezvoltare antreprenorială durabilă în regiunile Centru și Nord – Est” (24.11.2015)
 • Festivalul Verzei (11.10.2015)
  Festivalul Verzei (11.10.2015)